Ons eerste bier
Na veel experimenteren, proeven en verbeteren ziet de Waardamse Tripel het daglicht en wordt meteen een succes bij familie en vrienden. De brouwerij is dan gevestigd in Jans garage, met instemming van zijn vrouw.
Na veel experimenteren, proeven en verbeteren ziet de Waardamse Tripel het daglicht en wordt meteen een succes bij familie en vrienden. De brouwerij is dan gevestigd in Jans garage, met instemming van zijn vrouw.
Jan De Waele en Levi Høgenhall worden buren in Waardamme. Jan experimenteerde reeds met sterke dranken, terwijl Levi het brouwen als kind meekreeg. Al snel worden ze goeden vrienden en besluiten ze hun eigen tripel te maken.
Jan & Levi's beers are becoming a success in Waardamme. After following courses to become brewmasters, they decide to incorporate Stokhove.
The Waardamse Tripel is invited to participate in the annual Bruges Beerfestival ... and is elected 'Best Beer' on its first participation! The Tripel also wins in 2015 and 2016.
Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag, wordt het tijd de garage in te ruilen voor een heuse loods in de Akkerstraat. Jean-Paul Proesmans vervoegt het brouwteam.
The line-up of beers expand, as does the demand, and after only a couple of years Stokhove moves to an even larger location.
Andy Ramandt vervoegt het team als CEO om de toenemende professionalisering in het komende jaar in goede banen te leiden. Jean-Paul gaat op pensioen.
Stokhove introduceert de Triple Joe op het Brugs Bierfestival. Deze tripel wordt geïnfuseerd met onze eigen gestookte whisky en wint meteen het festival.
After a few difficult years, some hard decisions were needed. We returned to our roots, concentrated on our top beers, and moved to a smaller location. Jan also left as a director, enjoying retirement.