Bierazijn

BROUWERIJ STOKHOVE

Stokhove ’s bierazijn wordt gemaakt van de WAARDAMSE TRIPEL, winnaar op het “Brugs Bierfestival”, Beste Bier in zowel 2014 als 2015.

 

Voor deze azijn werd een eigen schimmel ontwikkeld die enkel leeft op de WAARDAMSE TRIPEL.

 

Na de eerste vergisting van het wort*, wordt de schimmel geïnjecteerd, waarbij de primaire alcohol, aanwezig in het bier, wordt omgezet in azijn.

 

Hierbij komen de unieke aroma’s, van het gebruikte mout en de hoppen in het bier, vrij, welke resulteren in een goudkleurige, overheerlijke, aromatische azijn, waar de karakteristieke smaken van de WAARDAMSE TRIPEL volledig in terug te vinden zijn.

 

Dit top product, enig in België, leent zich ideaal te gebruiken, onder andere, op salades, in mayonaise of bij de bereiding van vinaigrettes en sauzen.

 

*Wort is de zoetige vloeistof, die verkregen wordt bij het “maischen”. Het bevat de suikers verkregen uit het zetmeel van mout.

 

Voor meer informatie of verkoopspunten, kan u ons rechtstreeks contacteren via e-mail: info@brouwerijstokhove.be